Lepmets Hobusetall

Tallin ja muiden tilojen esittely

Lepmets sijaitsee Virossa Pärnu-nimisessä rantakaupungissa. Pärnu on kylpyläistään tunnettu noin 45 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Lounais-Virossa Itämeren rannalla, noin 130 kilometrin päässä maan pääkaupungista Tallinnasta. Pärnu on Viron kesäpääkaupunki ja se kesäisin suosittu matkakohde, mutta kyllä täällä talvellakin viihtyy. Sää ja vuodenajat ovat hyvin samanlaisia kuin Suomen eteläisissä osissa. Lepmets sijaitsee tarkemmin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Pärnun keskustasta.

Tilan on rakennuttanut 1990-luvun puolivälissä suuren perinnön saanut perhe, jonka tyttäret kilpailivat esteratsastuksessa. Kilpaurat kuitenkin loppuivat ennen aikojaan lähinnä rähän loppumisen vuoksi ja loppuaikoina tilalla oli myös ratsastuskoulutoimintaa, joka oli kannattavaa vain muutaman ensimmäisen vuoden. Nyt tiloissa toimii felissan omistama Lepmets. Meillä ei pokaaleilla tai voittoloimilla koreilla, vaikka tilat aika hienot ovatkin. Hevoset ovat pääasiassa rodultaan entisen Neuvostoliiton alueelta peräisin olevia kenttäratsuja ja pientä lisätienestiä yritetään hankkia muiden ihmisten yksityishevosia majoittamalla.

Punaiseksi maalattu tallirakennus jakautuu kahteen osaan; päätalliin ja yksityisten käytävään. Tallissa on neljätoista karsinaa, joista yksityisten käytössä on kuusi. Suurempia omassa rauhassa olevia varsomiskarsinoita on kolme, mutta niistä voidaan tarvittaessa jakavaa neljä tavallista karsinaa. Karsinoiden lisäksi tallissa on lämpimät taukotilat ihmisille, lukittava varustehuone sekä rehuvarasto.

Hevoset ovat pääasiassa kokopäivätarhauksessa, mutta tottakai välillä ne laitetaan myöhemmin ulos tai otetaan aikaisemmin sisään kelien mukaan. Osa tarhoista on hiekka- ja osa nurmipohjaisia. Pyrimme tarhaamaan hevoset ainakin pareittain, mielummin isommissakin porukoissa, jotta ne saavat viettää aikaa lajityypillisesti. Yksityistarhauskin järjestyy tarpeen vaatiessa ja etenkin orien kanssa. Kesäisin hevoset laiduntavat useamman kuukauden.

Heti tallin vierestä löytyy hyväpohjainen tilava kenttä, joka on ratsastuskunnossa suurimman ajan vuodesta. Kentän pohja on juuri uusi nykyaikaisemmaksi on saanut todella hyvää palautetta ratsastajilta. Pahimpia talvikuukausia ja kuumimpina kesäpäiviä ajatellen meiltä löytyy myös maneesi juuri uusitulla estekalustolla. Tilavassa ja hyvin valaistussa maneesissa on hiekkapohja. Meiltä löytyy siis tarvittavat ja laadukkaat tilat valmennuksien ja miksei jopa kilpailuidenkin järjestämiseen.

Maastoja löytyy runsaasti, joskaan ei kovin vaihtelevissa maisemissa. Lähellä olevat hiekkatiet kulkevat metsissä ja peltojen reunoilla, mäkiä ei pahemmin näin tasaisessa maassa ole. Rantaan on kuitenkin lyhyt matka ja uittamisellekin on hyvä luvallinen paikka.

Tallin pohjapiirrustus ja karsinajärjestys

1. Stina
2. Leena
3. Nita
4.
5. Ivan
6. Matte
7.
8. Mattias
9.
10.
11.
12.
13.
14.

virtuaalitalli Lepmets
omistaja felissa, VRL-04000
felissa04000@gmail.com

Muut tallini
Tuiskula, Delicate
Ricochet Ranch

Copyrights -- ulkoasu
© M Layouts
Kuvat © Guillaume Speurt ja Anita

Copyrights -- sisältö
Kuvat © Carlos Escobar,
D Coetzee, Kenny_lex,
Visit Estonia ja VRL-04000